MUDSA’nın 2022 Yılındaki Toplumsal Etkinlikleri

1.Sınıf Tanışma ve Oryantasyon Etkinliği (29.09.2022)

Üniversitemizin Diş Hekimliği Fakültesine girmeye hak kazanıp 1.sınıfa başlayacak yeni dönem öğrenciler için fakültemiz ve bölümümüz özelinde bir tanıtım amaçlanmakta ve öğrencilerin yeni eğitim dönemi öncesi bu konularda bilgi sahibi olması hedeflendi. Bu bağlamda bölümümüz ve fakültemiz özelinde bir tanıtım ve sonrasında soruların cevaplanmasıyla beraber fakülte içini öğrenebilmeleri için bir fakülte turu gerçekleşti. Etkinliğimiz Diş Hekimliği Fakültesi içerisinde gerçekleşti.

1.jpg (110 KB)

İlkokul Öğrencilerine Ağız Hijyeni Eğitimi (22.11.2022)

Diş Hekimleri gününe özel farkındalık yaratmak üzere bu farkındalığa en çok ihtiyacı olan yaş grubu hedeflenerek bilgilendirme ve eğitim yapıldı. Bu kapsamda Mürüvvet Hanım İlkokulu 4.Sınıf öğrencilerine bir ders saati boyunca Ağız Hijyen eğitimi verilerek, hem diş hekimlerine olan önyargıları kırmaya yönelik hem de ağız hijyeninin önemini anlatmayı hedefleyen bir sunum yaptık, ağız hijyen kiti dağıtımını gerçekleştirdik. Etkinliğimiz fakülte içi gönüllü öğrenci ve kulüp üyesi arkadaşlarımızın katılımıyla 22 Kasım günü saat 13.00'da gerçekleşti.

3-1.jpg (96 KB)

3-2.jpg (98 KB)

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği ve Tıp Fakülteleri Liselilere Ev Sahipliği Yaptı (24.11.2022)

Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmamhatip Lisesi tarafından okulumuza bir tanıtım ziyareti yapıldı. Son sınıf öğrencileri tarafından yapılan ziyarette okulumuz Diş Hekimliği ve Tıp bölümlerinin tanıtımı ve fakülte turu yapıldı. MUDSA ve TÖB kulüplerinin misafirliğinde gerçekleşti ve okulumuz tanıtımı yapıldı.

4.jpg (89 KB)

MUDSA Smile Dergisi (22.11.2022)

Fakültemizin ilk diş hekimliği öğrenci dergisi Diş Hekimleri Gününe özel olarak çıktı.

5.jpg (195 KB)

ERASMUS Podcasti (28.11.2022)

Fakültemizin Erasmus İmkanlarını Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Korkut Ulucan ve Erasmus’a giden fakültemiz öğrencileriyle konuştuk, Podcast kaydedildi.

6-1.jpg (56 KB)

6-2.jpg (65 KB)

EVP (European Visiting Programme) (06.03.2022)

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen 16 yabancı diş hekimliği öğrencilerini ağırladık, akademik ve sosyal içerik programlarımızla Türkiyede bunu gerçekleştiren ilk devlet üniversitesi ünvanını fakültemize kazandırdık.

7.jpg (363 KB)

Karanlıkta Diyalog Müzesi Ziyareti (15.05.2022)

Karanlıkta ve Sessizlikte Diyalog Müzesine fakültemiz öğrencileriyle giderek görme ve işitsel engelli bireylerin yaşamlarını deneyimledik.

8.jpg (235 KB)

Otizmli Çocuklarla Atletizm Etkinliğimiz (02.03.2022)

Özel eğitim Kurumundaki Otizimli çocuklarla eğlenceli atletizm etkinliğimizi gerçekleştirdik, hem eğlendik hem de herkese sürpriz madalyalarımızdan ve çikolatalarımızdan dağıttık.

9-1.jpg (141 KB)

9-2.jpg (123 KB)