Fakültemiz Pedodonti Öğretim Üyelerimizin Erasmus+ Hibe Destek Program Başarısı

Pedo-destek başarısı-icon.png (17 KB)

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Yükseköğretim için İşbirliği Ortaklıkları kapsamında 2023-1-TR01-KA220-HED-000155608 no’lu "Ağrısız dental tedavi (PaFein+) öğretim modeli ve çocukların diş tedavisi üzerindeki etkisi’’ isimli proje Avrupa Birliğinden 400.000 avro tutarında hibe almaya hak kazandı.

Marmara Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Pedodonti Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Betül Kargül koordinatörlüğünde, Prof. Dr. Sertaç Peker ve Doç.Dr. Ahu Yılmaz’ında yer aldığı projenin diğer ortakları ise İstanbul Kent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Özgür Önder Kuşcu, Romanya Pedodonti Derneği ve İtalya Bambino Gesu Çocuk Hastanesi oldu.

Çocuklara daha konforlu ağrısız diş tedavisi deneyimi sunmayı hedefleyen proje 36 ay sürecek.

PaFein+ Projesi 8 Mart 2024 tarihinde Kalyon Otel’de tüm proje ortaklarının katılımıyla gerçekleştirilen Kick off Meeting ile çalışmalarına başlamıştır.

PaFein+ ağrısız dental tedavi öğretim modeli ile; diş hekimliği, çocuk diş hekimliği uzmanlık-doktora öğrencileri ve eğitmenleri için yeni-bütüncül bir müfredat programı hazırlamayı hedeflemektedir.

Pedo-destek başarısı-altbilgi.png (207 KB)

Pedo-destek başarısı.jpg (293 KB)