Diş Hekimliği Fakültesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Açıldı

Fakültemiz bünyesinde lisans sonrası eğitim faaliyetlerinin yürütüleceği "Yaşam Boyu Eğitim Merkezi"miz Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar ve öğretim üyelerimizin katılımı ile açıldı.

Açılışın ardından Merkez'de incelemelerde bulunan Prof. Dr. Erol Özvar, Merkez'in fiziki olanakları ve Merkez bünyesinde yapılabilecek eğitim faaliyetleri ile ilgili Dekanımız Prof. Dr. Yasemin Özkan ve öğretim üyelerimizden bilgi aldı.

Açılış, Fakültemizde desteklerinden dolayı Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Devabil Kara ve Doç. Nurdan Aslan'a plaketlerinin takdimi ile sona erdi.

Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Hakkında

Diş Hekimliği son derece gelişime açık ve dünya çapında olarak sürekli değişime uğrayan bir meslek dalıdır. Uygulama alanı son derece geniş olan Diş Hekimliği’nin ileri cerrahi uygulamalarından estetik diş hekimliği uygulamalarına kadar uzanan bir yelpazesi vardır.

Böylesine yenilikçi ve geniş yelpazeli mesleğe sahip olan diş hekimlerinin kendilerini mesleki açıdan sürekli geliştirmeleri, yeni teknikler ve prosedürler hakkında bilgi sahibi olarak hem bilgilerini güncel tutmaları hem de hastalarına yeni nesil uygulamaları yapabilme yetişile kavuşmaları bir zorunluluk haline gelmiştir.

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde faaliyete açılan “Yaşam Boyu Eğitim Merkezi”, hem ulusal hem de uluslararası alandaki diş hekimlerine, mesleklerindeki güncel gelişmeleri takip edebilmek ve hastalarına diş hekimliği alanında yeni uygulamalar ile hizmet verebilmeleri için tüm branşlarda ve kaliteli eğitim olanakları sunmak üzere tasarlanarak faaliyete başladı.

Merkez bünyesinde teknolojinin son olanakları ile donatılmış 21 adet fantom masası içeren uygulamalı eğitim sınıfı, 20 kişilik teorik eğitim odası ve modern diş hekimliği uygulamalarına olanak tanıyan donanımlara sahip bir adet diş hekimliği uygulamaları odası bulunmaktadır.

Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde hem lokal hem de genel anestezili cerrahi ameliyatlar için canlı cerrahi uygulamaları da yapılabilmektedir. Canlı cerrahi uygulaması sayesinde katılımcı, devam etmekte olan ameliyatı canlı olarak izlerken ameliyatı yapan hekimle interaktif olarak iletişim kurma olanağına sahiptir.

Merkez, Üniversite dışından eğitim organizasyonu yapmak isteyen yerli/yabancı kurum ve kuruluşlara da hizmet vermektedir.

Bu sayfa Diş Hekimliği Fakültesi tarafından en son 05.12.2019 13:47:34 tarihinde güncellenmiştir.