3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında İşaret Dili Semineri Düzenlendi

Hem Fakültemiz hem de Uygulama ve Araştırma Merkezimiz olarak ülkemizde yaşayan engelli bireylerin sağlık hizmetine ulaşması konusunda özel bir hassasiyet ve çaba göstermekteyiz.

Bu hassasiyetimizin bir yansıması olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Fakültemiz Konferans Salonunda Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi araştırma görevlilerinden Melis Güldalı'nın anlatımıyla "İşareti Dili" Semineri düzenledik.

Seminere Fakültemizden öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Seminerimizin teması "Farkındalık"tı.

Seminerde Arş. Gör. Melis Güldalı bizi işitme engellilerin dünyasına misafir ederek, algı şeklindeki değişikliği bir nebze de olsa anlamamızı sağladı ve işitme engelli bireylerle ne şekilde iletişim kurmamız gerektiği konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Ülkemizde işitme engellilerin durumu ile ilgili istatistiki bilgilerin paylaşıldığı Seminerin son bölümünde işaret dili kullanılarak bir işitme engelli bireyle nasıl konuşabileceğimiz misafirlerimizin de katılımıyla uygulamalı olarak gösterildi.

Seminer, işaret dili eğitiminin daha kapsamlı yapılması planı ile sona erdi.

Bu sayfa Diş Hekimliği Fakültesi tarafından en son 05.12.2019 15:23:01 tarihinde güncellenmiştir.