Complete Denture Prosthodontics

Prof. Dr. Yasemin Özkan editörlüğünde ve başyazarlığında derlenen, Fakültemiz Protetik Diş Tedavisi öğretim elemanları Prof. Dr. Şebnem Begüm Türker, Doç. Dr. Buket Evren, Doç. Dr. Rifat Gözneli, Doç. Dr. Coşkun Yıldız, Dr. Öğr. Üyesi Erkut Kahramanoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Umut Aslan, Öğr. Gör. Seda Keban Aydın, Arş. Gör. Dr. Zeliha Şanıvar, Arş. Gör. Şükrü Can Akmansoy ve Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaşar Özkan’ın da bölümlerinin yer aldığı “Complete Denture Prosthodontics Planning and Decision-Making” isimli kitap, Springer International Publishing AG tarafından yayınlanarak online erişime açılmıştır.

İki ciltten oluşan Kitap, alanında dünyada sayılı yayınların arasında olmakla birlikte Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşımaktadır.

Kitap, hem diş hekimliği öğrencilerinin hem de diş hekimlerinin total dişsiz hastaların tedavilerini en iyi şekilde planlamaları için bir rehber niteliği taşımaktadır. Kitabın 8 bölümden oluşan ilk cildi hastaların anatomik bölgeleri, bu hastalarda yaş ile birlikte meydana gelen değişiklikler ile birlikte değerlendirmenin nasıl yapılması gerektiği konusuna ve oklüzal ilişkinin kurulmasına ayrılmıştır.

11 bölümden oluşan ikinci ciltte ise protez teslimi sonrası sorunların çözümlerini de bulunduran tam protez tedavisi uygulamalarını içermektedir. Cildin son bölümü sorunlu vakalarda kullanılabilecek tekniklere ayrılmıştır.

Kitaba https://link.springer.com/book/10.1007/978-3-319-69032-2#toc bağlantısından ulaşılabilir.

Bu sayfa Diş Hekimliği Fakültesi tarafından en son 09.01.2019 14:40:50 tarihinde güncellenmiştir.