Aile Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi

Ağız diş sağlığı genel sağlığın ayrılmaz bir parçasıdır. Ağız vücudun giriş kapısıdır ve ağız diş sağlığı eğıtimi öncelikle ailede başlar.

Çocuklar  ailesinin, öğretmenlerinin ya da hekimlerin söz ve davranışlarından etkilenmekte, onları taklit etmektedir. Toplumumuzda artan bir şekilde görülen diş çürükleri ve bunların sonuçlarının önüne geçilmesi için biz Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı olarak öncelikle işe aileyi ağız –diş sağlığı konusunda eğitmek  ile başladık ve bu amaçla bir video destekli eğitim programı hazırladık.

Program içeriği hamileliğin ağız-diş sağlığı üzerine etkisi, dişler ne zaman sürer, sürmede yaşanan problemler ,beslenme-çürük ilişkisi ,çürükten korunma yöntemleri, travma konusunda alınması gereken acil önlemler gibi temel konulardan oluşmaktadır.

Bu eğitimin sağlıklı nesillerin yetişmesinde yararlı olacağını düşünmekteyiz.

Program sorumluları: Prof. Dr. Serap AKYÜZ, Doç. Dr. Başak DURMUŞ, Doç. Dr. Sertaç PEKER, Dt. Ece YILMAZKASAPOĞLU

Bu sayfa Diş Hekimliği Fakültesi tarafından en son 22.05.2019 10:35:28 tarihinde güncellenmiştir.