Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı

Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nın amacı hastaların fonksiyonunu, fonasyonunu ve estetiğini sabit ve hareketili protezler ile rehabilite etmek ve kalan dokuların sağlıklarını korumaktır. Diş eksikliğinin sayısı, konumu ve destek dokuların durumuna göre tedavi planlaması yapılmaktadır. Maksillo-fasiyal defektli ve temperomandibüler eklem rahatsızlığı olan hastaların protetik tedavisi de bölümümüz de yapılmaktadır.
  Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Kliniklerinin Fiziki Olanakları

Anabilimdalımız; bünyesinde bulunan en son teknolojik imkanlara sahip öğrenci, asistan ve öğretim üyesi klinikleriyle hastalarımıza hizmet vermektedir.

Öğrencilerimizin klinik öncesi pratik eğitimlerini tamamladıkları 150 kişi kapasiteli fantom laboratuvarımız ve manipülasyon laboratuvarımız da kürsümüzün bünyesinde bulunmaktadır.

Verilen Eğitimler

Lisans Düzeyinde

1., 2., 3., 4., ve 5. sınıf öğrencilerine teorik lisans dersleri

3., 4. ve 5. sınıf öğrencilerine klinik pratik uygulamaları

1. ve 2. sınıf öğrencilerine preklinik pratik uygulamaları

Lisansüstü Düzeyinde

Uzmanlık Programı

Doktora Programı

Yüksek Lisans Programı (Yabancı Uyruklu)

Akademik Kadro (için tıklayınız) Verilen Hizmetler (için tıklayınız)

Bu sayfa Diş Hekimliği Fakültesi tarafından en son 01.03.2018 15:16:11 tarihinde güncellenmiştir.