Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı

Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı, ağız ve çevre dokuların ve organların sistematik olarak incelendiği, bu yapılara ait tüm fizyolojik ve patolojik değişikliklerin klinik,  radyografik ve gerektiğinde histopatolojik veya biyokimyasal bulgularla beraber yorumlandığı ve yapılacak tedavilerin planlandığı akademik bir birimdir. Kliniğimizde ileri görüntüleme imkanı sunan, iki adet  Konik ışınlı bilgisayarlı tomografi cihazından iki adet  bulunmaktadır.

2., 3., 4., ve 5. sınıflarda her iki dönem, öğretim elemanlarının gözetiminde Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı kliniğinde staj eğitimleri uygulanmaktadır. Aynı zamanda  Doktora ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık  programları yürütülmektedir.

Bu sayfa Diş Hekimliği Fakültesi tarafından en son 21.12.2017 10:51:27 tarihinde güncellenmiştir.