Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı

Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı, ağız ve çevresindeki yapıların  sistematik olarak incelendiği, bu yapılara ait tüm fizyolojik ve patolojik değişikliklerin klinik,  radyografik ve gerektiğinde histopatolojik veya biyokimyasal bulgularla beraber yorumlandığı ve yapılacak tedavilerin planlandığı akademik bir birimdir.
  Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Kliniklerinin Fiziki Olanakları
        Anabilim dalı bünyesinde bulunan ilk muayene kliniğinde 8 adet dental ünit, öğretim üyesi kliniğinde 1 adet dental ünit. Toplamda 9 dental ünit ile hizmet vermektedir.
Ayrıca 1 adet dijital periapikal (fosfor plak), 3 adet dijital panaromik röntgen cihazı, 2 adet dental volumetrik tomografi, 1 adet ultrasonografi, 1 adet öğrenci eğitimlerinin yapıldığı fantom.
  Verilen Eğitimler

Lisans Düzeyinde

2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine teorik lisans dersleri

3. sınıf öğrencilerine preklinik pratik uygulamları

4. ve 5. Sınıf öğrencilerine klinik pratik uygulamaları

Lisansüstü Düzeyinde

Uzmanlık Programı

Doktora Programı

Akademik Kadro (için tıklayınız) Verilen Hizmetler (için tıklayınız)

Bu sayfa Diş Hekimliği Fakültesi tarafından en son 06.02.2018 10:40:29 tarihinde güncellenmiştir.