Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi; ağız içerisinde yer alan hem yumuşak ( yanak, damak, dil, dudak, kaslar vb.) hem de sert dokularda (dişler, kemikler) gelişen deformitelerin, kistik veya tümoral patolojilerin tedavilerinin yanı sıra diş ve çene kırıkları, sürmüş yada gömük kalmış dişlerin çıkartılması veya sürdürülmesi, protez yapımına yardımcı olma amacıyla yapılan düzeltmeleri içeren bir anabilim dalıdır. Çene-yüz bölgesi ağrıları, çene eklemi hastalıkları, tükürük bezi rahatsızlıkları, çene-yüz deformitelerinin düzeltilmesi de çene cerrahisinin çalışma alanı içindedir. Bununla beraber bazı sistemik hastalıkların ağız içindeki bulgularının teşhisi, tedavisi ve kontrolleri de yapılmaktadır. Branşımız alanında yer alan tüm medikal ve cerrahi girişimler lokal ve genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Bölümümüzde sedasyon ve genel anestezi uygulamaları ile de özellikle bazı hasta gruplarında sadece cerrahi değil, diğer disiplinlerin de dahil olması ile tüm dental tedaviler rutin olarak yerine getirilebilmektedir.

Bölümümüzde uluslararası deneyimli akademik kadrosuyla oral ve maksillofasiyal cerrahi alanında hem lisans hem de lisansüstü uzmanlık dersleri verilirken aynı zamanda ülkemiz ve yurtdışı hastalarına çene cerrahisi branşında modern ameliyathaneleri, yataklı servisleri ve günübirlik klinikleriyle çağdaş hizmet sunulmaktadır.

Başıbüyük yerleşkesine taşınma süreciyle son teknolojinin sunulduğu ve merkezi sterilizasyon ünitesiyle desteklenen klinik ve ameliyathanelerine kavuşarak fiziki imkânlarını güçlendirmiştir.

Klinikler: Anabilim dalı bünyesinde bulunan 20 ünitelik kliniğimizde günübirlik hasta tedavileri yürütülürken,  lisans ve lisansüstü uzmanlık öğrencilerinin eğitimine modern bir hizmet sunmaktadır.

Ameliyathaneler: Branşımızdaki ileri düzey ameliyatların yapımına imkan veren iyi donanımlı iki genel ve beş lokal ameliyathanesiyle,  halkımıza uluslararası düzeyde, modern ve güvenli bir tedavi imkanı sunmaktadır.

Yataklı Servis: Anabilim dalımızda yatarak tedavi edilen hastalarımız için beş yatak bulunmaktadır.

Bu sayfa Diş Hekimliği Fakültesi tarafından en son 25.12.2017 08:36:56 tarihinde güncellenmiştir.