Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi; ağız içerisinde yer alan hem yumuşak ( yanak, damak, dil, dudak, kaslar vb.) hem de sert dokularda (dişler, kemikler) gelişen deformitelerin, kistik veya tümoral patolojilerin tedavilerinin yanı sıra diş ve çene kırıkları, sürmüş yada gömük kalmış dişlerin çıkartılması veya sürdürülmesi, protez yapımına yardımcı olma amacıyla yapılan düzeltmeleri içeren bir anabilim dalıdır. Çene-yüz bölgesi ağrıları, çene eklemi hastalıkları, tükürük bezi rahatsızlıkları, çene-yüz deformitelerinin düzeltilmesi de çene cerrahisinin çalışma alanı içindedir. Bununla beraber bazı sistemik hastalıkların ağız içindeki bulgularının teşhisi, tedavisi ve kontrolleri de yapılmaktadır. Branşımız alanında yer alan tüm medikal ve cerrahi girişimler lokal ve genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Bölümümüzde sedasyon ve genel anestezi uygulamaları ile de özellikle bazı hasta gruplarında sadece cerrahi değil, diğer disiplinlerin de dahil olması ile tüm dental tedaviler rutin olarak yerine getirilebilmektedir.
  Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Kliniklerinin Fiziki Olanakları
       Kürsümüz bünyesinde temel işlemler için 19 dental ünitli kliniğimiz, 5 adet lokal anestezi ameliyathanesi, 2 adet tam teşekküllü ameliyathane, 5 yatak kapasiteli hasta odalarımız bulunmaktadır.
  Verilen Eğitimler

Lisans Düzeyinde

3., 4. ve 5. sınıf öğrencilerine teorik lisans dersleri

3., 4. ve 5. sınıf öğrencilerine klinik pratik uygulamaları

Lisansüstü Düzeyinde

Uzmanlık Program

Akademik Kadro (için tıklayınız) Verilen Hizmetler (için tıklayınız)

Bu sayfa Diş Hekimliği Fakültesi tarafından en son 06.02.2018 11:39:19 tarihinde güncellenmiştir.