Diş Hekimliği Temel Tıp Bilimleri Bölümü

Diş Hekimliği Temel Bilimleri Bölümü 1982 yılında Prof. Dr. İlhan Çuhadaroğlu tarafından kurulmuştur. Bölümümüzü oluşturan Biyokimya, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Farmakoloji, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Mikrobiyoloji ve Parazitoloji Bilim Dalları 1995 yılında Prof. Dr. Nesrin Emekli’nin başkanlığında Temel Tıp Bilimleri Anabilim Dalı altında toplanmıştır (YÖK’ün 31.05.1995 tarih ve 1068 sayılı yazısı ile). 2005 yılında Diş Hekimliği Temel Bilimler Bölümünün ismi Diş Hekimliği Temel Tıp Bilimleri olarak değiştirilmiştir. Anabilim Dalımızda Lisans Eğitiminin yanı sıra 2000 yılında Prof. Dr. Şükran Atamer-Şimşek’in öncülüğünde Oral Biyoloji Yüksek Lisans Eğitim Programı açılmıştır.

Diş Hekimliği Fakültesinin Lisans eğitim programının 1., 2., 3. ve 5. yıllarında Temel Tıp Bilimleri Anabilim Dalı tarafından Organik Kimya ve Biyokimya, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Fizyoloji,  Histoloji ve Embriyoloji, Mikrobiyoji ve Parazitoloji,  Farmakoloji ve Klinik Biyokimya  dersleri verilmektedir.

Ayrıca Diş Hekimliği Temel Bilimleri Bölümü bünyesinde araştırıcılara danışmanlık hizmetleri ve Ar-Ge çalışmaları imkanı sunulmaktadır.

Bu sayfa Diş Hekimliği Fakültesi tarafından en son 02.03.2018 09:11:13 tarihinde güncellenmiştir.